Aardbeien

producten

aardbeien

Hoe zien aardbeien eruit?

Aardbeien horen bij aankoop een frisgroen kroontje te hebben. Ze zijn glanzend rood, gaaf en droog. Hun vorm kan verschillen van soort tot soort. De bekendste aardbeiensoort in Belgiƫ is Elsanta. Ze zijn groot, gelijkmatig en afgerond kegelvormig en glanzend rood. Aardbeien moeten ook zeer stevig en niet kwetsbaar zijn, dat bevordert hun houdbaarheid.

Hoe smaken aardbeien?

Aardbeien zijn sappig, ze tonen binnenin een oranje kleur en hebben een tamelijk goede smaak en een tamelijk sterk aroma. Ze bevatten een zeer grote hoeveelheid vitaminen (A, B en C) en mineralen (calcium, fosfor, natrium en kalium). Bovendien zijn ze heel
caloriearm.

Hoe gebeurt de teelt van aardbeien?

De teelttechnieken voor aardbeien zijn in de afgelopen decennia sterk geƫvolueerd. Dat levert forse en tamelijk brede planten op met lange, stevige bloemtrossen en een goede productiviteit. De topaanvoer van de vollegrondaardbeien situeert zich in de maanden mei en juni. Dankzij de moderne technieken zijn aardbeien vandaag van maart tot december
verkrijgbaar.